Wie beschikt over een smartphone wil ook gebruik maken van internet met de smartphone. Dit kan natuurlijk thuis of op een andere plek waar je over Wi-Fi beschikt maar er kunnen zich ook situaties voordoen waar je gebruik wil maken van internet met je smartphone. Met mobiel internet ben je altijd en overal online via je smartphone. Hiermee kan je internetten via het 3G- of 4G netwerk van de telecomprovider. Het is van belang een abonnement aan te schaffen met daarbij een databundel waarbij je gebruik kan maken van mobiel internet.

Vergelijk direct alle abonnementen

Kosten mobiel internet

De kosten van mobiel internet zijn afhankelijk van je abonnement of databundel. Wanneer je een abonnement met een databundel hebt afgesloten bij een provider wordt gebruik van mobiel internet afgerekend per MB en wordt de databundel langzaam minder. Er zijn verschillende soorten bundel beschikbaar. Je kunt kiezen voor een databundel met een bepaald aantal MB, wordt dit aantal overschreden dan kunnen de kosten erg hoog oplopen. In dat geval betaal je zelf de kosten per MB. Het is ook mogelijk om een onbeperkt mobiel internet bundel af te sluiten. Er zijn bundels met onbeperkt internet waarbij de snelheid terugloopt wanneer een bepaald limiet is overschreden, er kan dan nog wel gebruik worden gemaakt van mobiel internet. Er zijn ook bundels waarbij de snelheid gelijk blijft. Deze bundels zijn vaak wel een stuk duurder. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van prepaid mobiel internet. Deze optie is alleen voordelig wanneer je heel af en toe gebruik maakt van mobiel internet en niet vast wil zitten aan een abonnement waar je iedere maand voor betaalt.

Dataverbruik

Voor het afsluiten van een abonnement met mobiel internet is het verstandig om van te voren te bepalen hoeveel mobile internet je nodig hebt. Dataverbruik wordt in MB (MegaByte) of GB (GigaByte) gemeten. Een bundel bestaat bijvoorbeeld uit 1000MB oftewel 1GB. Hoelang je met een MB kunt mobiel internetten is afhankelijk van wat je doet. Het sturen van een Whatsapp bericht of het openen van een mobiele website kost je niet veel MB. Het bekijken van een Youtube video’s of het spelen van online games verbruikt echter een stuk meer MB. Het is daarom van belang om te bedenken wat je met je mobiele internet wilt gaan doen en hoeveel MB je uiteindelijk nodig denkt te hebben. Het is in veel gevallen mogelijk om je bundel aan te passen wanneer je dataverbruik een stuk minder of juist meer is dan je van te voren had gedacht.