Sim only is een abonnementsvorm die steeds populairder wordt. Wanneer het huidige mobiele abonnement afloopt kiezen steeds meer gebruikers voor een sim only abonnement in plaats van een abonnement waar een nieuw toestel bij komt. De belangrijkste reden hiervoor is dat de nieuwe smartphones een langere levensduur hebben en dus nog wel even meekunnen. Het loont om een sim only abonnement af te sluiten omdat daarbij de maandelijkse kosten een stuk lager liggen dan wanneer wordt gekozen voor een abonnement met een toestel. Dus wanneer je beschikt over een goed werkend toestel dan is het voordelig om te kiezen voor een sim only abonnement. Vaak is het ook zelfs voordeliger om een los toestel aan te schaffen en daar apart een sim only abonnement bij af te sluiten.

Vergelijk direct alle abonnementen

Verschillende soorten en maten

Sim only abonnementen worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Zo zijn er sim only abonnementen met enkel belminuten en sms’jes, abonnementen met alleen maar data voor mobiel internet of abonnementen die beide combineren. Bepaal van te voren wat je nodig hebt en hoeveel je waarvan nodig hebt. Daarna kan je diverse abonnementen van verschillende providers met elkaar gaan vergelijken om tot het meest voordelige abonnement te komen.

Providers voor aanbiedingen

Er zijn verschillende providers die sim only abonnementen aanbieden. Zo zijn er de grote spelers op de markt met een eigen netwerk zoals Vodafone, T-Mobile en Tele2. Deze providers bieden niet de meest voordelige sim only abonnementen maar komen vaak wel met mooie aanbiedingen om in trek te blijven. Kleinere providers zonder eigen netwerk zijn onder andere Youfone, Simyo en Hollandsnieuwe. Deze providers bieden diensten aan op bestaande Nederlandse netwerken. De prijzen voor sim only abonnementen bij deze providers liggen veelal lager dan bij de grote spelers. Om tegen elkaar te blijven concurreren zijn er wekelijks of maandelijks mooie aanbiedingen te vinden bij de verschillende providers. Het loont zeker om deze in de gaten te houden en pas een keuze te maken wanneer je er zeker van bent dat je het meest voordelige abonnement hebt gevonden dat bij jou wensen aansluit.